Sud potvrdio optužnicu
0

Vozač Fiata Valjevac divljao u stanju neuračunljivosti

Sarajevo-x.com
Općinski sud Sarajevo potvrdio je otužnicu Kantonalnog tužilaštva protiv Mirze Valjevca (34) iz Sarajeva zbog divljanja 22. augusta, nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću kod Latinske ćuprije.

Valjevac je optužen da je u stanju neuračunljivosti počinio krivična djela nasilničko ponašanje i napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti.

Tridesetčetverogodišnji Valjevac je nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je učestvovao vozeći Fiat Punto, ugrozio građanski mir skačući po krovu svog vozila i automobilu Kia psujući i vrišteći. Nakon toga je ušao u tramvaj, u kojem se nalazilo 40 putnika, koje je uz psovke i vrijeđanje istjerao iz tramvaja.

Valjevac je zatim sjeo na mjesto vozača tramvaja pokušavajući pokrenuti tramvaj. Nakon upozorenja policajaca Valjevac je razbio staklo na tramvaju i udario policajca nogom u leđa.

Nastavak divljanja spriječili su fudbaleri Sarajeva Ibro Hodžić i Kenan Handžić, koji su zajedno sa policajcem Fikretom Džuhom savladali Valjevca.

Na inicijativu portala Sarajevo-x.com Hodžić, Handžić i Džuho su dobili Zahvalnice Grada Sarajeva za građansku hrabrost i lični doprinos sigurnosti građana.

Valjevcu je pritvor produžen do 21. oktobra, a u narednom periodu će na Općinskom sudu biti zakazano ročište za izjašnjavanje o njegovoj krivici.