Crna hronika
83

Ukinut pritvor Mirzi Hatiću: Oslobođen optužbi za razbojništvo u kasinu

Piše: E. F.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Mirza Hatić koji je sumnjičen da je počinio razbojništvo u objektu Cassino, koji je sastavni dio hotela Holiday, i tom prilikom od oštećenog ukrao novac i nakit vrijedan 20.000 KM danas će se naći na slobodi.

Ovo je za Klix.ba potvrdio i Omar Mehmedbašić, Hatićev branilac.

"Oštećeni u ovom slučaju je doputovao iz Italije i negirao je da ga je napao i opljačkao Hatić. Naime, vidio je njegove fotografije u novinama i shvatio da se ne radi o istoj osobi", kazao je Mehmedbašić za Klix.ba te dodao da je trenutno u toku izrada prijedloga za ukidanje pritvora Hatiću.

Podsjećamo, u hodniku Cassina koji se nalazi u ulici Franca Lehara, Muhamed Čizmić je opljačkan 22. decembra prošle godine. Napad je odmah prijavio sarajevskoj policiji kazavši da su mu četiri razbojnika uz prijetnju pištoljem otela torbicu sa novcem i mobilnim telefonom te prsten od bijelog zlata sa dijamantom ukupne vrijednosti oko 20.000 KM.

Napadači su odmah potom pobjegli u nepoznatom pravcu, a Hatić je zbog sumnje da je počinio razbojništvo ubrzo i uhapšen te mu je određen jednomjesečni pritvor.

Hatić je pak tvrdio da on nije počinio pomenuto razbojništvo te da ga je za isto prijavila osoba koja mu je sve željela podmetnuti. Tužiocu je čak rekao ko ga je prijavio policiji i za koliko novca, no pritvor mu je ipak određen.

Kod njega nakon hapšenja nije pronađen ni novac, niti mobitel, kao ni ukradeni prsten.

Podsjećamo, Hatić je policiji poznat po različitim krivičnim djelima, a u medije je dospio i nakon pokušaja da sruši krst na Zlatištu, ali i kasnijeg hvalisanja da ga je baš on srušio.

Na koncu, njegova tvrdnja se pokazala tačnom.