Dolijali i počinioci i pomagači
8

Uhapšeno deset osoba zbog pucnjave na Pofalićima

Piše: N. J.
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Sarajevska policija u subotu je uhapsila deset osoba koje se dovode u vezu s pucnjavom 15. februara u ulici Ruđera Boškovića, u naselju Pofalići, kad su ranjeni Saud Nišić (23) i Bajro Bureković (20).

Kao osumnjičeni za pucnjavu uhapšeni su Haris Milić (20), Nedim Dedović (23), te Dž. I. (1991) i Š. M. (1989), dok se Nedim Nukica (1983), M. A. (1987), H. A. (1992), Z. A. (1987), S. E. (1986) i Š. A. (1983), kod kojeg je pronađen pištolj kalibra 7, 62 milimetra i dva metka, sumnjiče za pomaganje počiniteljima nakon učinjenog krivičnog djela.

Policija je pretresla i dva stana te Golf kojim je upravljao D. M. U tom Golfu pronađena je lovačka puška. Prema nepotvrđenim informacijama, Milić i Dedović su se 15. februara posvađali s Burekovićem i Nišićem, koji su odbili baciti bombu pred kafić "Music", čiji je vlasnik Muamer Helać.

Kafić "Music" u zadnjih je nekoliko mjeseci često spominjan u Crnoj hronici, jer se za njega vezalo nekoliko sukoba i aktiviranja eksplozivnih naprava, još od sredine oktobra prošle godine kad su u sukobu pred tim kafićem povrijeđeni vlasnik Muamer Helać, te Adnan Korora i Amir Suljović.

Nakon saslušanja osumnjičenih u policiji, na slobodu su pušteni Dž. I. i Š. M, dok su ostali predani u Odsjek za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.