Banja Luka
0

Uhapšeno 27 osumnjičenih za rasturanje narkotika

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Banjalučka policija danas je u nastavku akcije "Fokus" uhapsila još deset osoba koje se sumnjiče za rasturanje narkotika. Do sada je uhapšeno 27 lica, saopštio je zamjenik načelnika CJB Banjaluka Željko Domazet.

Akcija pod nazivom "Fokus" počela je jučer, a trajala je cijelu noć. Jučer je uhapšeno osam rasturača narkotika.

Domazet je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da se nad uhapšenim licima trenutno vrši kriminalistička obrada, nakon čega će određen broj uhapšenih biti sproveden u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka na dalje postupanje.

"Ova akcija još traje, a njena realizacija je inicirana hapšenjem prvooptuženog u ovom slučaju", istakao je Domazet, dodajući da, radi dalje istrage, ne može da otkrije identitet uhapšenih lica koji su mlađe životne dobi.

Domazet je rekao da je u okviru ove akcije tokom jučerašnjeg i današnjeg dana na različitim lokacijama na području Banjaluke i Prijedora izvršeno ukupno 30 pretresa.

On je precizirao da je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto 2 040 grama droge skank, 700 grama heroina, 240 grama spida, više pištolja, bombi i pušaka, digitalnih vaga, te veliki broj mobilnih telefona.

Domazet je podsjetio da su pripadnici CJB Banjaluka početkom aprila započeli operativne radnje s ciljem realizacije ove akcije i najavio da će ove aktivnosti biti nastavljene.

U akciji "Fokus" Kriminalistička policija CJB Banjaluka juče je uhapsila Danka Radovanovića iz banjalučkog naselja Obilićevo kod koga je pronađeno pola kilograma herioina.