Banja Luka
0

Uhapšeni višestruki razbojnici

FENA
Banjalučka policija rasvijetlila je veći broj krivičnih djela teške krađe provaljivanjem u stanove i porodične kuće, kao i veći broj razbojništava, izvršenih na području tog grada.

Zbog sumnje da su izvršili spomenuta krivična djela uhapšeni su M.P (23) i D.P. (33), te još petoro njihovih povremenih saučesnika.

„M.P. je priveden zbog postojanja osnova sumnje da je od početka 2008. do 20. januara ove godine na području Banje Luke izvršio 30 teških krađa provaljivanjem u kuće i stanove, a priznao je izvršenje više krivičnih djela, među kojima i da je sa K.M. opljačkao benzinsku pumpu na Malti u Banjoj Luci“, saopćio je na vanrendoj pres-konferenciji zamjenik načelnika banjalučkog Centra javne bezbjednosti Željko Domazet.

On je podsjetio da je M.P. uhapšen 21. januara, kada ga je u jednoj od akcija banjalučka policija legitimisala i u njegovoj torbi pronašla automatsku pušku, municiju, duks sa kapuljačom, donji dio trenerke, par crnih rukavica, te ključ za obijanje brava.

Za D.P. se sumnja da je u vremenskom periodu od 2007. pa do 2009. godine također učestvovao u razbojništvima.

U sklopu ovih aktivnosti policije izvršena su i četiri pretresa na raznim lokacijama u kojima su pronađeni ukradeni predmeti i vraćeni vlasnicima, te da se uglavnom radi o prijenosnim računarima, televizorima i drugoj vrijednoj bijeloj tehnici.