Crna hronika
91

Uhapšeni razbojnici koji su pretukli i opljačkali staricu u Gornjem Vakufu

Piše: N. J.
Gornji Vakuf (Foto: Klix.ba)
Gornji Vakuf (Foto: Klix.ba)
Službenici kriminalističke policije policijske uprave Bugojno rasvijetlili su razbojništvo koje su nad staricom A. M. (1942) počinile dvije nepoznate osobe 23. septembra oko 3:30 sati u mjestu Voljevac, u Gornjem Vakufu.

Pri izvršenju ovog krivičnog djela maskirani razbojnici su ušli u pomoćni objekat pored kuće i staricu vezali i tukli po cijelom tijelu tražeći novac. Nakon toga uzeli su ključeve od kuće, koju su potom pretražili i ispreturali stvari. Starica je zadobila teške povrede i smještena je na liječenje u kantonalnu bolnicu Travnik, a izvršioci su iz kuće otuđili zlatni nakit, satove i druge predmete.

Policija je tokom istrage ovog slučaja došla do saznanja da su mogući izvršioci osobe inicijala A. K. rođen 1993. godine i E. M. rođen 1991. godine, obojica sa područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje, trenutno nastanjena na području Sarajeva. Tako je slobode lišen A. K. koji je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao da je počinio ovo krivično djelo.

"U nastavku istrage, uz pomoć službenika MUP-a Kantona Sarajevo, na području Sarajeva lišen je slobode i E. M. Izvršen je i pretres njegovog stana u Sarajevu, gdje je pronađena automatska puška, optički nišan i 260 komada metaka kalibra 7,62 mm. Od osumnjičenih su također oduzeti satovi i nakit koji su otuđili prilikom razbojništva", naveli su iz MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Osumnjičeni su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati na daljnje postupanje Kantonalnom tužilaštvu u Travniku, koje je Općinskom sudu u Bugojnu predložilo da im odredi pritvor, što je sud i prihvatio.

"Otkrivanje izvršilaca ovog teškog krivičnog djela je prije svega rezultat iznimnog zalaganja policijskih službenika PU Bugojno i PS Gornji Vakuf-Uskoplje, ali i dobre saradnje sa građanima i službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, kojima se ovom prilikom i zahvaljujemo", dodali su iz MUP-a SBK.