MUP KS
0

Uhapšeni razbojnici koji su pokušali opljačkati UniCredit banku

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevska policija uhapsila je 19-godišnjeg Sanina Tabakovića, rođen u Goraždu, maloljetnog Erbasana T. (17) rođen u Zagrebu, te 24-godišnjeg Kenana Bašića, rođen u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog sumnje da su jučer oko 10.30 sati pokušali opljačkati poslovnicu UniCredit banke koja se nalazi u Brčanskoj ulici u sarajevskom naselju Otoka.

Naime, trojica pljačkaša maskirani fantomkama i naoružani automatskom puškom i pištoljem krenuli su prema banci s namjerom da je opljačkaju. Ali, na njihovu nesreću ispred banke je bio policajac i kada su ga uočili, pljačakaši su se dali u bijeg automobilom “Audi 80” registarskih oznaka 633-E-488, čija je krađa prijavljena jučer u 8.10 sati.

Policajac je potrčao za njima i odmah je u pomoć pozvao kolege iz Policijske uprave Novi Grad ali pljačkaši su pobjegli s mjesta događaja. Ukradeni automobil ubrzo nakon pokušaja pljačke pronađen je u Gradačačkoj ulici, a u automobilu policija je pronašla automatsku pušku, pištolj i kanister, za koji se pretpostavlja da su ga pljačkaši pripremili kako bi zapalili automobil nakon pljačke. U blizini automobila pronađene su fantomke.

Operativnim radom policija je ubrzo identifikovala pljačkaše, te je jučer uhapsila Tabakovića i Erbasana T., dok je Bašić uhapšen danas.