Pucnjava na Grbavici
0

Uhapšeni Kenan Fazlić, Haris Zuko i maloljetni B. D.

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo sinoć su uhapsili tri osobe K. F. (1992.), H. Z. (1990.) i maloljetnog D. B. (1993.) zbog postojanja osnova sumnje da su učestvovali u pucnjavi na raskrsnici ulica Topal Osman paše i Kemala Kapetanovića, u naselju Grbavica, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako nezvanično saznajemo, riječ je o Kenanu Fazliću, Harisu Zuki i maloljetnom D. B.

Oni su u trenutku objavljivanja teksta bili na krim-tehničkoj obradi u prostorijama MUP-a KS, nakon čega će biti predati nadležnom tužiocu Tužilaštva KS na dalje postupanje.

Sinoć je došlo do upotrebe vatrenog oružja prema automobilu Renault Thalia, kojim je upravljao B. N. iz Sarajeva. Nije bilo povrijeđenih osoba, a na vozilu je načinjena materijalna šteta.

U neposrednoj blizini mjesta događaja službenici policije su zatekli maloljetnog D. B, rođenog 1993. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, kod kojeg je pronađen i oduzet jedan nož na preklapanje.

Također, u ulici Behdžeta Mutevelića, općina Novo Sarajevo, pronađeni su i izuzeti odbačeni pištolji marki Beretta Brescia, cal. 7,65 mm i CZ, sa okvirima i deset komada metaka.

Istog dana, u 19:30 sati, službenici policije Druge policijske uprave lišili su slobode trojicu mladića.