Nakon obračuna u Velešićima
0

FOTO / Sarajevo: Policija i dalje traga za trojicom bjegunaca

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo priveli su dvije osobe, koje se dovode u vezu sa pucnjavom u ulici Ruđera Boškovića, blizu broja 120, u naselju Velešići, dok se za još trojicom muškaraca traga, potvrdio nam je glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić.

Privedeni su predati u prostorije Odsjeka za zadržavanje lica lišenih slobode, dok se traga za osobama inicijala M. A., V. V. i T. H. Protiv njih će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Oni su osumnjičeni da su učestvovali u rafalnom obračunu, koji se dogodio u subotu u 17:50 sati, a u kojem su tri osobe lakše povrijeđene. Među povrijeđenima je i 14-godišnji dječak, koji se u blizini mjesta obračuna igrao s vršnjacima. Pogođen je u lijevu podlakticu, ali je nakon pružene ljekarske pomoći pušten kući.

U Klinički centar Univerziteta u Sarajevu u subotu su zbrinuti i A. T. (18) i H. M (21), koji su potom otišli u pratnji policije.

Policija je pronašla mnogo čahura, u pucnjavi su oštećene i okolne kuće, a automobil Golf 4 ostao je na mjestu obračuna sav izrešetan.