CJB Banja Luka
0

Uhapšene tri osobe sa oko 1,5 kilogram heroina

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Na području Gradiške uhapšena su tri osobe u čijem je automobilu pronađeno oko 1,5 kilograma heroina, čija se vrijednost procjenjuje na oko 50.000 KM, rekao je načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka Darko Ćulum.

On je danas na konferenciji za novinare u Banjoj Luci rekao da su sinoć u okviru akcije tog centra pod nazivom "Tranzit" uhapšena lica čiji su inicijali Lj. M (52), Lj. M. (45) i Z. S. (42), te da su privremeno oduzeta dva putnička vozila

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Ljiljani Mandić i Ljiljani Milašinović iz Banje Luke, te Zlatku Saviću iz Hrvatske, koji su predati nadležnom tužilaštvu.

Ćulum  je naveo da su pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i Policijske stanice Gradiška tokom jučerašnje akcije privremeno oduzeli 1.552 grama heroina iz automobila "Golf 6" i istakao da je u okviru akcije "Tranzit" protekla tri dana privedeno ukupno osam osoba, pretreseno šest stambenih objekata i tri putnička vozila.

On je dodao da je akcija"Tranzit" provedena u sklopu akcije MUP-a RS pod nazivom "Mreža 2010" na području Gradiške, Banje Luke i Prnjavora.

Srna nezvanično saznaje da su ostali koji su lišeni slobode i nakon saslušanja pušteni Marin Knežević i Žan Dorčić iz Hrvatske, Sakib Osmanović iz Bijeljine, Ibrahim Šefitagić iz Sarajeva i Borislav Nišić iz Banje Luke.