Crna hronika
248

Uhapšen muškarac iz Konjica koji je lagao o bombi u BBI Centru

Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Sarajevska policija lišila je slobode muškarca koji je jučer oko podneva uputio lažnu dojavu da je u BBI Centru postavljena bomba.

Muškarac inicijala Š. S. (1984.) iz Konjica uhapšen je danas oko 15 sati na području Sarajeva.

Policija je od jučer radila na pronalasku ove osobe, a njegovim pretresom su pronađeni i potrebni dokazi. Osumnjičeni je u razgovoru s policijom priznao izvršenje krivičnog djela koje se kvalifikuje kao ugrožavanja sigurnosti, a otkriveno je da ga je izvršio samostalno.

Privođenje Š. S. (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Privođenje Š. S. (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Nezvanično saznajemo da je kod Š. S. pronađen mobitel s kojeg je uputio lažnu dojavu, a koji nije njegovo vlasništvo, već je prijavljen kao izgubljen.

Na današnjoj pres-konferenciji je rečeno i da ovog muškarca druge policijske agencije sumnjiče za teške krađe na području Mostara i Zenice. Još se utvrđuju motivi ovog krivičnog djela. Nakon kriminalističke obrade on će biti predat Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Konferencija za medije (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Konferencija za medije (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Džafer Hrvat, načelnik Sektora kriminalističke policije, poručio je izvršiocima krivičnih djela da ne mogu tako lako sakriti svoje tragove, aludirajući na zloupotrebu interneta i mobilnih aparata i poručujući da je policija opremljenija nego što se misli.