Crna hronika
14

Uhapšen Admir Kačević, osumnjičeni za ubistvo i pokušaj ubistva u restoranu "El Paso"

Piše: N. N.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz MUP-a KS saopćeno je da je danas uhapšen K. A. (Admir Kačević, op. a) koji se sumnjiči za pucnjavu u ugostiteljskom objektu "El Paso", odnosno ubistvo jedne i ranjavanje druge osobe.

Podsjećamo, 18. 07. 2015. Kačević je oko 22 sata i 30 minuta pucao u svog oca Aliju Kačevića i njegovu partnericu Sediju Turjačanin koja je kasnije od zadobijenih povreda podlegla.

Dana 07. 09. 2015.godine, izvršen je pretres stana koji koristi S. A. na području općine Vogošća i tom prilikom je pronađena i oduzeta jedna lovačka puška. U obavljenom intervjuu S. A. je izjavio da je pomenuto oružje vlasništvo Admira Kačevića, koji se nalazi u bjekstvu.

Nastavljajući rad na pronalasku osumnjičenog, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Kantona Sarajevo, su dana 08. 09. 2015. godine u kući koju koristi Lj. H. na području općine Ilidža, pronašli i lišili slobode Admira Kačevića, rođen 1982. godine u Rogatici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je ubistvo i ubistvo u pokušaju.

Izvršenim pretresom kuće, pronađena je i oduzeta određena količina oružja i municije. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a dana 08. 09. 2015. godine, S. A. je uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predat na nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu.

Također, nakon završene kriminalističke obrade, dana 09. 09. 2015.godine Admir Kačević će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predat nadležnom tužilaštvu.

Inače, Admir Kačević je dobro poznat organima gonjenja, a sumnjičen je za pokušaj ubistva počinjen 2011. godine kada je Aldina Sinanovića ranio u stomak. Policija je za njim također tragala i prošle godine nakon što je u nogu ranio Muju Čutunu.