Četiri osobe uhapšene
0

Ugurali ga u automobil na Vrelu Bosne, odvezli na brdo Žuč i ranili

Klix.ba
Dispečer Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo u subotu, 23. juna, u 20.25 sati obavijestio je Treću PU da je u prostorijama Zavoda ukazana Ijekarska pomoć H. E. (1989) iz Sarajeva zbog prostrelne rane koju je zadobio vatrenim oružjem i da je zatim vozilom Zavoda prevezen na KUM Kliničkog centra Univerziteta Sarajevo.

"Po zaprimljenom obavještenju na KUM KCU Sarajevo upućeni su službenici policije koji su zatekli H. E., koji je izjavio da se nalazio na Vrelu Bosne, općina Ilidža, gdje su ga zaustavile njemu poznate osobe B. A., H. Dž., P. M. i P. Đ. te ga nasilno ugurali u vozilo Golf II, reg. broja 062-J-510, a potom odvezli do brda Žuč, gdje je po izlasku iz vozila B. A iz. pištolja u njegovom pravcu ispalio dva hica, usljed čega je zadobio prostrelnu ranu desne natkoljenice", navodi se u saopštenju MUP-a KS.

Kod H. E. je konstatirana teška tjelesna povreda, nakon čega je zadržan na Ortopedskoj klinici bolnice Koševo.

Zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična djela teška tjelesna povreda i nasilničko ponašanje uhapšeni su B. A. (1985), H. Dž. (1985), P. M. (1981) i P. Đ. (1982), svi iz Sarajeva.