Bosanski Brod
0

Ubio suprugu, pa pokušao samoubistvo

SRNA
Sedamdesetsedmogodišnji P.V. usmrtio je u Donjim Vrelima u opštini Bosanski Brod, suprugu Ružu Vidić (68), nakon čega je pokušao izvršiti samoubistvo, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Doboj.

U saopštenju se navodi da je P.V. juče u ranim jutarnjim časovima, u porodičnoj kući, pucanjem iz lovačke puške Vidićevoj nanio tjelesne povrede u predjelu grudi, od čijih posljedica je preminula na licu mjesta.

P.V. je potom pokušao izvršiti samoubistvo pucanjem iz lovačkog karabina i tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u predjelu grudnog koša.

Povrijeđenom je ukazana ljekarska pomoć u dobojskoj bolnici, nakon čega je prevezen u Kliničko-bolnički centar Banjaluka. 

Tijelo nastradale  prevezeno je prosekturu Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" u Doboju, gdje će, prema naredbi dežurnog tužioca, biti izvršena obdukcija.

Tokom uviđaja, kriminalistička policija je izuzela lovačku pušku i lovački karabin, za koje je P.V. posjedovao oružne listove. 

Nakon dokumentovanja, protiv P.V. biće podnesen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu ubistva Okružnom tužilaštvu Doboj.
Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršila je kriminalistička policija Policijske stanice Brod sa ljekarom mrtozornikom Doma zdravlja, navodi se u saopštenju.