Crna hronika
73

Ubijen vlasnik Ovnaka iz Viteza Jozo Kafadar

Piše: E.S.H.
Poznati privrednik i vlasnik kompanije Ovnak iz Viteza, Jozo Kafadar, ubijen je danas na porodičnom imanju u selu Šušanj u blizini Zenice.

Ubistvo je MUP-a Zeničko-dobojskog kantona prijavljeno danas oko 16 sati, potvrdila je za Klix.ba Aldina Ahmić, portparolka zeničkog MUP-a.

"Nakon dojave o ubistvu, pripadnici Policijske stanici Centar i dežurni tužilac su se uputili na mjesto događaja, a više informacija će biti dostupno nakon obavljenog uviđaja", dodala je Ahmić.

Dežurni kantonalni tužilac Branislav Tomaš potvrdio je večeras za naš portal da uviđaj još uvijek traje.

Klix.ba saznaje da je Kafadar ubijen sa više hitaca iz vatrenog oružja, najvjerovatnije dok se odmarao na svom imanju.

"Ovo je atentat, nemam šta drugo da kažem. Svi su iznenađeni ovim što se desilo", rekao je za Klix.ba Ivo Kafadar, stričević ubijenog Joze.

Osobe koje su bile u selu Šušanj, gdje se desilo ubistvo su nam ispričale da je policija još uvijek na mjestu događaja, ali da se ne može prići zbog uviđaja. Mještani sela im nisu mnogo mogli reći. Potvrđeno im je da je Kafadar pronađen sa nekoliko prostrijelnih rana i da niko nije ništa vidio. Dodaju i da ubijeni Kafadar nije bio na konju u vrijeme kada je upucan.

Zasad nema naznaka ko bi mogao biti osumnjičen za ovo ubistvo, s sutra bi trebala biti obavljena obdukcija tijela u prosekturi Kantonalne bolnice u Zenici.

Zbog jake kiše koja je padala na ovom području uviđajne radnje su počele u večernjim satima i tek nakon završetka bit će poznate prve pojedinosti o ovom teškom ubistvu.

Podsjetimo, u teškoj saobraćajnoj nesreći prije dvije godine poginuo je Anto Kafadar, sin ubijenog Joze Kafadara.

Nesreća se dogodila kod mjesne crkve u viteškom naselju Zabilje, a Kafadar se vraćao sa Ovnaka, u travničkoj općini Brajkovići, gdje je zajedno s ocem vodio porodično imanje i farmu krava.