Crna hronika
94

Ubijen iz vlastitog pištolja: Adisa Đorđijevića smrtno ranila djevojka Lejla?

Piše: E. F.
Adis i Lejla (Foto: Facebook)
Adis i Lejla (Foto: Facebook)
Adisa Đorđijevića koji je teško ranjen u pucnjavi koja se jučer dogodila u Miljevićima nadomak Sarajeva i to nakon filmske potjere najvjerovatnije je ubila njegova djevojka Lejla dok se sa njim otimala za pištolj, saznaje Klix.ba.

Kako smo saznali od dobro obaviještenog izvora bliskog istrazi koja se vodi u ovom slučaju, Đorđijević je ranjen u stomak, ali s obzirom na činjenicu da je upucan vertikalno metak mu je dotakao i srce te izašao na leđa. Takvu povredu Adis nije mogao preživjeti.

Upravo zbog toga se pretpostavlja da je do ranjavanja nakon filmske potjere do Miljevića došlo dok se u automobilu otimao za pištolj sa djevojkom Lejlom Muhović.

To je potvrđeno i obdukcijom tijela preminulog Adisa, kojom je utvrđeno da metak kojim je ubijen potječe iz njegovog pištolja marke Škorpion.

"Ono što je sigurno jeste da Adis nije ranjen iz policijskog pištolja", kazala nam je Danka Tešić, glasnogovornica CJB Istočno Sarajevo.

No, kako je ranjen iz vlastitog pištolja još uvijek nije utvrđeno.

Pretpostavlja se da je, nakon što je prijavljena otmica djevojke i pokrenuta potjera za ovim parom koji je inače bio u vezi, Adis prvo zapucao na policiju te da je policija uzvratila vatru. U tom trenutku ga je njegova djevojka Lejla, vjerovatno, pokušala spriječiti da puca pa su se otimali za pištolj. Vjerovatno je u tom trenutku i opalio te je Adis teško ranjen.

No, svi ovi navodi još uvijek nisu potvrđeni te će cijeli slučaj, kako nam je kazala Tešić biti jasniji nakon što budu obavljena mnogobrojna vještačenja.

Međutim, Lejla Muhović još uvijek je u policijskim prostorijama na saslušanju, a za sada joj se na teret stavlja krivično djelo nasilničkog ponašanja.