Crna hronika
0

U Sarjevu povrijeđeni pješaci

FENA
U ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, jučer je oko 22.00 sata vozilo "golf II", reg. oznake 013-E-854, udarilo i oborilo na kolovoz pješake A.M., rođen 1967. i Dž.E., rođen 1954., oba nastanjena u Sarajevu.

Vozilom je upravljao T. A., rođen 1961., nastanjen u Sarajevu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške povrede zadobili su pješaci A.M. (fraktura lobanje) i Dž.E. (fraktura lijeve potkoljenice i lijevog ramena), a ljekarska pomoć im je ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je A.M. zadržan na Odjeljenju za neurohirurgiju, dok je Dž.E. zadržan na Odjeljenju ortopedije. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Druga policijska uprava obaviještena je 4. juna u 15.30 sati da je tog dana oko 14.20 sati u ulici Vilsonovo šetalište, općina Novo Sarajevo, N.N. osoba od D.D. iz Sarajeva ukrala mobilni telefon, a zatim pobjegla. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U ponedjeljak 4. juna u 22.40 sati u ulici Senada Poturka Senčija, općina Novi Grad Sarajevo, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od K.V., rođen 1957. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. U obavljenom intervjuu on je izjavio službenicima policije da je u blizini svog posjeda primijetio sumnjivu N.N. osobu, te je u namjeri da je zaplaši ispalio nekoliko hitaca uzrak iz pištolja "TTM 57", cal. 7,62 mm, za koji posjeduje odobrenje nadležnog organa. Navedeno oružje je uz uredno izdatu potvrdu oduzeto. Na licu mjesta je zatečeno vozilo "opel vektra" i H.A., rođen 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, koji je izjavio da je čuo pucnje iz vatrenog oružja. Obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog događaja.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodile su se 32 saobraćajne nezgode, od toga 27 s materijalnom štetom i pet s nastradalim osobama, od koji su dvije osobe teže, a četiri lakše povrijeđene. Zbog upravljanja vozilom pod djelovanjem alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i vozilo zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.