Nastavak akcije FUP-a
0

U Sarajevu uhapšen 24-godišnjak zbog iznuđivanja novca i drugih prekršaja

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Službenici Federalne uprave policije (FUP) proveli su danas operativnu akciju "Jaguar" u kojoj je uhapšen 24-godišnjak iz Sarajeva. On je, naime, uhapšen na području Općine Novi Grad Sarajevo.
Policijski službenici FUP-a danas su, su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona nastavili provođenje operativno-taktičke akcije kodnog naziva "Jaguar", a vezano za dokumentovanje lica koja se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela "Izazivanje opće opasnosti", "Teška tjelesna ozljeda", "Iznuda", a sve u vezi sa djelom "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela".

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Mostaru, slobode je lišeno lice A.R. (1999.) iz Sarajeva te je izvršen pretres pokretne i nepokretne imovine koju navedeni koristi, kojom prilikom su pronađeni mobiteli i sim kartice koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela.

Također, on se sumnjiči da je kao dio grupe, određeni vremenski period vršili pritisak na oštećenu osobu iz Mostara kako bi iznudili novac. U vršenju navedenog pritiska, na kuću oštećene osobe bačena je eksplozivna naprava koja nije eksplodirala te su mu nanijete teže tjelesne ozljede.

Kako je dalje saopćeno iz FUP-a, A.R. će biti kriminalistički obrađen te će u zakonskom roku biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Asistenciju Federalnoj upravi policije je pružilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.