Policija zaprimila prijave
0

U Sarajevu silovane dvije Zeničanke

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pripadnicima MUP-a Kantona Sarajevo prijavljeno je da se u noći sa petka na subotu dogodilo silovanje, a o ovom slučaju obaviješten je i dežurni tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

“Dežurni tužilac je obaviješten da su dvije osobe prijavile krivično djelo silovanja. Međutim, krivično djelo izvršeno je od strane nepoznate osobe, tako da Tužilaštvo nije zaprimilo nikakav izvještaj o tome”, kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Jasmina Iftić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Naime, kako saznajemo dvije osobe ženskog pola prijavile su zeničkoj policiji da su silovane na području Kantona Sarajevo, a zenička policija je o tome obavijestila MUP KS.

Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, potvrdio je da je sarajevska policija zaprimila prijavu.

“Policija još uvijek vrši provjere, ali o ovom slučaju, zbog istrage koja je u toku, ne mogu dalje komentarisati”, kazao je Nefić.

Međutim, kako nezvanično saznajemo, još uvijek niko nije uhapšen zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Inače, na području Federacije BiH tokom 2009.godine, prema podacima Federalne uprave policije, registrovano je 18 silovanja, deset pokušaja silovanja, te 44 krivična djela bludne radnje. Od toga pet silovanja dogodilo se na području Kantona Sarajevo.

U Republici Srpskoj, pak, tokom 2009. godine prijavljeno je 12 silovanja, četiri su se dogodila u Bijeljini, pet u Doboju, dva u Banjaluci i jedno u Istočnom Sarajevu.