Crna hronika
0

U Bihaću uhapšen šesnaestogodišnjak zbog teške krađe

FENA
Policijska stanica Bihać u srijedu nešto poslije 15.00 sati zaprimila je prijavu od A.I., rođene 1955. u Bihaću, da ju je fizički napao nepoznati muškarac u stubištu zgrade u ulici Bosanskih kraljeva.

Pripadnici policije, kako se navodi u saopćenju Kantonalnog MUP-a, izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj, te je konstatirano da je nepoznati napadač uz primjenu sile i uz naročito drzak i bezobziran način od oštećene otuđio žensku torbicu, u kojoj su se nalazila dokumenta i određeni iznos novca.

Nakon nešto više od jednog sata, kriminalsitički inspektori su na osnovu dobivenog opisa, u ugostiteljskom objektu "Time" u naselju ozimice I, zatekli šesnaestogodišnjaka iz Bihaća, koji je uhapšen zbog sumnje da je izvršio to krivično djelo.

Otuđeni predmeti su pronađeni u neposrednoj blizini u kontejneru za smeće i vraćeni su vlasnici, a kriminalističkom obradom uhapšenog maloljetnika došlo se do saznanja i osnova sumnje da je on izvršio više krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata u Bihaću. Kriminalistička obrada je u toku.