Volkswagen
21

U Banjoj Luci oduzet automobil koji je bio na Interpolovoj potjernici, kod vozača pronađen i kokain

S. Š.
Foto: MUP RS
Foto: MUP RS
U Banjoj Luci je jučer oduzet automobil za kojim je bila raspisana Interpolova potjernica.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka jučer su pronašli su i od lica S.V. iz Odžaka, privremeno oduzeli putničko vozilo marke "VW", za kojim je od strane Interpola raspisana potraga. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj.

Prilikom obavljanja redovnih poslova i zadataka, istog dana oko 18:00 sati u Banjoj Luci, policijski službenici su izvršili zaustavljanje i kontrolu putničkog vozila marke "VW", kojim je upravljao navedeni muškarac. Nakon izvršenih provjera utvrđeno je da je predmetno vozilo predmet potrage u Republici Njemačkoj, a da je važnost vozačke dozvole lice S.V. istekla.

Također, kod njega je pronađena i oduzeta određena količina kokaina.

On je lišen slobode i slijedi podnošenja zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenih prekršaja iz člana 172. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka i dežurni sudija Osnovnog suda u Banjoj Luci - Odjeljenje za prekršaje.