Uhapšeni prošle sedmice
0

Tuzlaci završili u pritvoru zbog razbojništava, policija traga za trećom osobom

A. K.
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Tuzla (Foto: A. K./Klix.ba)
Mehmed Djedović (35) i Elvir Malkić (41) iz Tuzle završili su u jednomjesečnom pritvoru zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučesnici u stjecaju počinili dva krivična djela razbojništva. Uz to, Malkić se sumnjiči i za tešku krađu.

Naime, njima je pritvor određen po prijedlogu Tužilaštva TK iz kojeg navode da postoji osnovana sumnja da su Djedović, Malkić i još jedna osoba, koja je trenutno u bjekstvu, kao saučesnici u grupi počinili dva krivična djela razbojništva tokom marta 2024. godine.

Kako je precizirano, razbojništva su počinili tako što su ušli u dvije kladionice u Tuzli te uz prijetnje radnicama iz kase i sefa uzeli novac u iznosu od 1.700 KM.

"Također, Malkić i osoba koja je u bjekstvu i za kojom se traga, su osumnjičeni da su početkom marta na naročito drzak način prišli jednoj ženi u blizini supermarketa u Tuzli i strgnuli joj sa vrata zlatni lančić i tako je oštetili i pribavili sebi protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1.200 KM", ističu iz Tužilaštva TK.

Istražitelji Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su identifikovali osumnjičene, lišili ih slobode te nakon kriminalističke obrade ih predali u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.