Akcija policije
0

Tuzla: Uhapšen pljačkaš apoteke i zlatare

Piše: D. Brkić
Dvadesetpetogodišnji I.O. iz Tuzle, uhapšen je danas u akciji kriminalističke policije PU Tuzla, zbog sumnje da je u proteklih nekoliko dana počinio više krivičnih djela razbojništva.

On je priznao pljačku apoteke u tuzlanskom naselju Slatina, koju je izvršio u petak 7. novembra oko 20 sati. Tada je maskiran i naoružan pištoljem opljačkao apotekarku i odnio dnevni pazar u iznosu od oko 1.000 KM.

Već narednog dana osmislio je plan pljačke kladionice, također u naselju Slatina. No, svoj pljačkaški plan nije sproveo u djelo jer su u trenutku njegovog upada u kladionicu ušli i drugi igrači, tako da se on morao povući.

Ipak, u ponedjeljak 10. novembra uspio je opljačkati zlatarsku radnju “Opal” u strogom centru grada, u Gradskoj ulici. Od vlasnice zlatarske radnje Almire Mulić, tražio je da mu pokaže ponudu prstenja, a kada je ona predočila svoju kolekciju, on je uz prijetnju pištoljem otuđio oko 60 prstenova vrijednosti oko 22.000 KM i pobjegao preko Trga slobode. Pokušali su ga sustići vlasnici zlatarske radnje, ali u tome nisu uspjeli.

Na koncu I.O. je istog dana, odnosno jučer pokušao opljačkati i zlatarsku radnju u Franjevačkoj ulici, kod Mosta sa kipovima, koja je već jednom bila na meti pljačkaša, ali nije uspio.

Nakon hapšenja i privođenja u službene prostorije PU Tuzla, I.O. je priznao da je počinio navdena krivična djela, a tokom sutrašnjeg dana bit će predat Kantonalnom tužilaštvu, gdje će biti saslušan.