Crna hronika
0

Tuzla: M. I. priznao izvršenje deset teških krađa

FENA
Prema informacijama iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanskog kantona, pripadnicima Odjeljenja kriminilastičke policije Policijske uprave Tuzla M.I. (1980.) priznao je da je počinio deset teških krađa.

Radeći na rasvjetljavanju većeg broja krivičnih djela teške krađe počinjene na području zone odgovornosti Policijske uprave Tuzla u posljednjih mjesec dana, operativnim radom pripadnici policije došli su do saznanja da je izvršilac krivičnih djela M.I., rođen 1980., nastanjen u općini Tuzla.

”Počinitelj je 18. marta 2008. godine uhapšen, a nakon kriminilastičke obrade priznao je ukupno 10 krivičnih djela teške krađe”, navode iz MUP-a TK.

U pitanju su teška krađa u JZU "Gradske apoteke" Tuzla - Apotekarski depo-Bukinje, izvršena 23. februara 2008. godine, krađa u pokušaju u područnoj školi "Dokanj", 21. februara, teška krađa u JU "Breške", 11. marta, teška krađa u pokušaju nad DOO "Konzum promet" Tuzla, 12. marta, teška krađa u ambulanti u Bukinju "Doma zdravlja" Tuzla i JZU "Gradske apoteke" Tuzla-Apotekarski depo-Bukinje, 17. marta 2008.

M.I. priznao je i tešku krađe u Osnovnoj školi "Gornja Tuzla", koja se dogodila 15. marta , tešku krađa u pokušaju u Osnovnoj školi "Solina", 7. marta, tešku krađa u pokušaju u Ambulanti u Slavinovićima "Dom zdravlja" Tuzla 17. marta, teška krađu u džamiji u Gornjoj Tuzli, Bajazidova-Potočka mahala, izvršena 17. marta i tešku krađa u ambulanti i apoteci u Lipnici, općina Tuzla.

Kod M.I. pronađeno je više predmeta koji potiču iz ovih krivičnih djela i vraćeni su vlasnicima.

Nakon kriminilastičke obrade M.I. istog dana uz izvještaj o učinjenom krivičnom djelu predat je Kantonalnom tužilaštvu Tuzla na daljnji postupak.