Brojni pritisci
800

Tužiteljica u predmetu "Sanjin Sefić" dobivala prijetnje, sad je pod policijskom zaštitom

Dž. P.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Tužiteljica Jasminka Knežević koja je zastupala optužbu u predmetu koji se vodio protiv Sanjina Sefića dobivala je prijetnje, zbog čega se nalazi pod policijskom zaštitom.
"Istina je da mi je prijećeno, kao i tužiteljici Adviji Hajdo-Balta koja je ranije radila u ovom predmetu. I ona je imala policijsku zaštitu, kao i ja sada. Danas sam nakon presude išla kući pod pratnjom sudskih policajaca, a znate jako dobro da sam sve vrijeme dolazima sama i trudila se da istrajem u ovome. Majka Sanjina Sefića je pisala Institutu u Lincu kako bi dovela u pitanje kredibilitet vještaka odbrane Nedima Kamenjaševića. Također, napisala je i meni u Tužilaštvo KS jedno opširno pismo u kojem prijeti da će me tužiti. Manje-više sve ove navode sam ja iznijela u završnoj riječi prije nekoliko dana", rekla je Knežević za Klix.ba.

Također, tužiteljica Knežević je kazala kako će podnijeti krivičnu prijavu protiv Milana Vujanića, vještaka iz Srbije kojeg je angažovala odbrana, zbog, kako je rekla, nezakonitog nalaza.

"To ću svakako učiniti. Moram naglasiti da nisam ja kriva što je Sefićeva odbrana izabrala ovu taktiku da se brani, po meni najgoru moguću. Nisam ja kriva što je Sefićeva sestra Sara dobila otkaz na poslu, za šta me je optužila njihova majka. Ja s tim nemam veze. Ja svoj posao radim ispravno i časno", rekla je Knežević.