Crna hronika
13

Tužilaštvo KS predložilo pritvor za četvoricu razbojnika koji su pljačkali na Ilidži

Piše: M. N.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu je nakon ispitivanja uputilo Kantonalnom sudu prijedlog za pritvor Nermina Redžepovića (25), Nedima Đonke (24), Abdulkerima Softića (23) te Adnana Grebovića (30) koji su uhapšeni u petak navečer nakon razbojništva na Ilidži.

Kako nam je rekao Alem Hamzić, portparol Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, ovaj prijedlog je upućen zbog mogućnosti da će ponoviti krivično djelo ukoliko se nađu na slobodi te zbog činjenica da bi njihov boravak na slobodi uznemirio javnost i doveo do remećenja javnog reda i mira.

Oni se sumnjiče da su izvršili ukupno 11 razbojništava i to u četiri prodavnice, četiri benzinske pumpe i tri kladionice.

Nedim Đonko je organima gonjenja od ranije dobro poznat, a za njim je u aprilu mjesecu Općinski sud u Sarajevu raspisao potjernicu zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Inače, navedena četvorka je uhapšena u petak oko 22.20 sati kada je izvršila razbojništvo nad radnikom T.B. u prodavnici TR "Konaković" u ulici Kasindolska broj 196, općina Ilidža. Uz prijetnju pištoljem ukraden je novac u iznosu oko 850 KM.

Policijski službenici IV Policijske uprave (PU), radeći na rasvjetljavanju tog krivičnog djela uhapsili su šest osoba ali su dvije osobe puštene na slobodu nakon saslušanja u policiji.