Pucnjava na Bistriku
0

Trojica uhapšena, za Faćom se još traga

Sarajevo-x.com
Foto: Oslobođenje
Foto: Oslobođenje
Policija Kantona Sarajevo privela je tri osobe koje su jučer u poslijepodnevnim satima učestvovale u pucnjavi u sarajevskom naselju Bistrik. Tom prilikom Alen Grbo (27) iz Sarajeva zadobio je lakše tjelesne povrede nanešene vatrenim oružjem u predjelu lijeve potkoljenice.

Kako navode u policiji, povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KC bolnice Koševo, gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržan na daljem liječenju. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U obavljenom intervjuu, G.A. je izjavio da je na njega iz pištolja pucao P.A., rođen 1971.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Neslužbeno, radi se o Amiru Pašiću Faći, sa kojim su se nalazili Z.E., I.A. i J.S., nakon čega su se udaljili sa lica mjesta. Amir Pašić Faćo i povrijeđeni Grbo zajedno su učestvovali u vatrenom okršaju koji se desio u septembru 2007. godine, kada su se sukobili pripadnici Pašićevog klana, u kom je bio i Alen Grbo, te klana Muhameda Ali Gašija.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog događaja, službenici policije su pronašli i lišili slobode Z.E., rođen 1975.godine u Peći, državljanin Srbije, sa privremenim boravkom u Sarajevu, I.A., rođen 1983.godine u Sarajevu i J.S., rođen 1986.godine u Sarajevu, oba nastanjena u Sarajevu. Navedena lica su predata u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, kao i pronalasku lica P.A.