Crna hronika
10

Trojica povrijeđenih dječaka iz Hadžića stabilno, jedan priključen na aparate

Piše: D. B.
Nakon što su povrijeđeni u jučerašnjoj eksploziji u Hadžićima, trojica dječaka smještena u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu danas su u stabilnom stanju, dok je četvrti i dalje priključen na aparate.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo je jučer potvrđeno da je u eksploziji jedno dijete poginulo, dok ih je četvero povrijeđeno. Prema nezvaničnim informacijama, radi se o dječacima rođenim 1999. i 2001. godine, koji su tokom igre pronašli i aktivirali neeksplodirano ubojno sredstvo. Četiri teško povrijeđena dječaka su potom smještena na KCUS, a kako saznaje portal Klix.ba, danas su trojica u stabilnom stanju, dok je jedan dječak i dalje priključen na aparate.

"Dječak koji je operisan na Klinici za neurohirurgiju je budan, stabilan i komunikativan. Ukoliko sve bude uredu, za nekoliko dana će napustiti odjel intenzivne njege i bit će smješten na obično odjeljenje. Drugi dječak je uspavan i priključen na aparate. Jučer su hirurzi obavili nekoliko operacija, a danas će raditi operaciju glave. Ostala dvojica su u stabilnom stanju i bez posebnih zdravstvenih problema", izjavila je za portal Klix.ba glasnogovornica KCUS-a Biljana Jandrić.