Sudar motora i Passata
0

Troje mrtvih u stravičnoj nesreći u Ljubuškom

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Tri su osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći koja se večeras u 19.20 sati dogodila na magistralnoj cesti M6 u mjestu Proboj u općini Ljubuški.

Kako se saznaje u MUP-u Zapadno-hercegovačkog kantona, u nesreći je sudjelovao motor marke Suzuki na kome su se nalazili M. P. (23) i A. P. (20), oboje iz Donjih Radišića u općini Ljubuški, te motorno vozilo marke VW Passat, hrvatskih registarskih oznaka, kojim je upravljala A. M. G. (31) iz mjesta Grabovnik, općina Ljubuški, a u kome se nalazila i šestogodišnja kćerka vozačice.

Na mjestu događaja smrtno su stradali M. P. (23) i A. M. G. (31), a u Domu zdravlja Ljubuški od zadobivenih povreda podlegla je A. P. (20). U toku je uviđaj koji vrši dežurna kantonalna tužiteljica i policijski službenici PU Ljubuški.

Lokalni mediji, pozivajući se na neslužbene informacije, javljaju kako se nesreća dogodila kada su dvije osobe na motoru prilikom pretjecanja udarile u Passat. Prema njihovim informacijama, dijete koje je bilo u Passatu nije zadobilo povrede.