Crna hronika
0

Tri osobe smrtno stradale u saobraćajnoj nesreći kod Višegrada

FENA
Na magistralnom putu M-5 Višegrad-Ustiprača jutros oko 08.30 sati dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj su smrtno stradale tri osobe.

Preživio je samo vozač automobila 26-godišnji Mensur Baraktarević koji je prilikom slijetanja niz liticu prema Drinskom jezeru uspio iskočiti iz automobila. Zadobio je lakše povrede i zbrinut je u Domu zdravlja Višegrad.

Kako saznaje Fena, iz jezera je izvučeno tijelo 49-godišnjeg Bajrama Aidinovića iz Novog Pazara kod kojeg su pronađeni lični dokumenti. Pretpostavlja se da su i preostale dvije žrtve muškarci, a vađenje tijela iz jezera zajedno s automobilom bit će obavljeno sutra.

Prema riječima okružne tužiteljice Anice Lukadin koja je na mjesto događaja stigla zajedno s pripadnicima policije i granične policije, uzroci nesreće još nisu poznati.

''Vozilo se kretalo magistralnim putem M-5 Višegrad-Ustiprača i u mjestu Ljućevo prilikom izlaska iz istoimenog tunela došlo je do gubitka kontrole nad vozilom iz još nepoznatih razloga. Vozilo je sletjelo s ceste niz liticu dugu 50 metara i završilo u akumulacionom jezeru rijeke Drine. Automobil je još u jezeru. Jedna osoba koja je smrtno stradala je izvučena i nad njom će biti obavljena obdukcija a prepostavke su da se u automobilu nalaze još dva tijela'', kazala je Lukadin.

Fena nezvanično saznaje da se radi o Semiru Ajdinoviću i Tađudinu Mustafiću.