Krajina okovana tugom
156

Tragedija u Bihaću, prilikom poroda preminula 25-godišnja Azra Bećirspahić i njena beba

E. M.
Azra Bećirspahić
Azra Bećirspahić
Bosanski Petrovac okovan je tugom zbog smrti 25-godišnje Azre Bećirspahić, i njene bebe, koja je preminula prilikom porođaja u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Za sada nisu jasne okolnosti koje su dovele do smrti 25-godišnjakinje u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a načelnik Bosanskog Petrovca Mahmut Jukić je kazao da je ova općina zavijena u crno te da će dan dženaze biti ujedno proglašen i danom žalosti.

"Sve nas je potresla tužna vijest o smrti Azre Bećirspahić, naše sugrađanke, koja je preminula tokom porođaja u Kantonalnoj bolnici "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Bol, tuga i suze danas nisu mogli, a da se ne primijete na licima Petrovčana. Neka ti se Allah dž.š. smiluje, a tvojoj porodici podari sabur u ovim teskim momentima", samo je jedna od oproštajnih poruka zbog tragične smrti Azre Bećirspahić.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću danas bi trebala biti izvršena obdukcija kako bi se utvrdile sve okolnosti koje su dovele do nezapamćene tragedije u ovoj općini.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unskosanskog kantona su nam kazali da je smrt prijavio Azrin otac te da je o svemu upoznato i Kantonalno tužilaštvo koje poduzima sve mjere i radnje kako bi se rasvjetlile okolnosti ovog događaja.