Potvrđeno za Klix.ba
466

Tijelo ubice Nermina Sulejmanovića niko nije preuzeo, nalazi se u Komemorativnom centru u Tuzli

A. K.
Nermin Sulejmanović (Foto: Instagram)
Nermin Sulejmanović (Foto: Instagram)
Tijelo trostrukog ubice Nermina Sulejmanovića nalazi se u Komemorativnom centru u Tuzli, a do danas niko nije podnio zahtjev za njegovo izuzimanje. Ovu informaciju za Klix.ba potvrdio je direktor Komemorativnog centra u Tuzli Faruk Latifagić.

Nermin Sulejmanović široj bh. javnosti postao je poznat po krvničkom činu u kojem je u Gradačcu ubio tri osobe, uz ranjavanje isto toliko njih. U konačnici je sebi presudio pucnjem iz pištolja, nakon čega je po naredbi Tužilaštva TK izvršena obdukcija njegovog tijela.

Nakon toga tijelo je prevezeno u Komemorativni centar u Tuzli, gdje se i danas nalazi. Kako je za Klix.ba potvrdio direktor Komemorativnog centra Faruk Latifagić, njima se do danas niko zvanično nije obratio u vezi s preuzimanjem Sulejmanovićevog tijela.

"Obdukcija je urađena i tijelo se nalazi kod nas te je spremno za ukop. Sada je potrebno da ljekar koji je ustanovio smrt izda potvrdu o smrti i dozvolu za ukop. Mi čekamo da nam se za izuzimanje tijela jave ili članovi porodice ili neko iz Gradske uprave Gradačca jer je riječ o osobi sa njihovog područja", kazao nam je Latifagić.

On je naveo i to da Komemorativni centar u Tuzli na sebe ne može preuzeti obavezu ukopa Sulejmanovićevog tijela jer je riječ o građaninu drugog grada.

"Postoji mogućnost da se sutra lično obratim Gradskoj upravi Gradačca jer je on njihov građanin", dodao je Latifagić.

Tri osobe koje je Sulejmanović ubio, odnosno bivšu partnericu te dva muškarca, odnosno oca i sina, već su sahranjene u prisustvu velikog broja članova porodica, rodbine, prijatelja i ostalih građana Gradačca. Kada će i ko sahraniti ubicu za sada nije poznato.