09.03.2013. u 09:20 => 12:51

Teško povrijeđen kapiten kadetske reprezentacije BiH Miloš Aćimović

U teškoj saobraćajnoj nesreći u opštini Kalinovik, na magistralnom putu Foča - Sarajevo, teško je povrijeđen kapiten fudbalske kadetske reprezentacije BiH Miloš Aćimović, dok je njegov otac Spasoje (49) preminuo na mjestu nesreće, saznaje portal Klix.ba.

Piše: Adnan Učambarlić
Kako nam je rekao selektor kadetske reprezentacije Sakib Malkočević, koji je sinoć posjetio Aćimovića u fočanskoj bolnici, fudbaler Leotara nalazi se u odjelu intenzivne njege i van životne je opasnosti.

"Kada smo ušli u sobu, malo je podigao glavu i mahnuo nam rukom. Vjerovatno će ga i danas zadržati na intenzivnoj njezi zbog praćenja stanja. Radi se o jednom vrlo dobrom dečku, kapitenu naše reprezentacije, to vam sve govori", rekao je selektor Malkočević.

Nesreća se dogodila oko ponoći u mjestu Sijeračke stijene, kada je Aćimović s ocem putovao na okupljanje reprezentacije u hotelu Park u Sarajevu. Njihov automobil je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima, sletio u kanjon rijeke Bistrice, potvrđeno je iz CJB Istočno Sarajevo. Milošev otac je poginuo, dok je 16-godišnji fudbaler izvađen iz automobila i prevezen u bolnicu.

U fočanskoj bolnici su potvrdili da je Miloš Aćimović primljen na odjel intenzivne njege hirurškog odjela te da je zadobio više preloma na tijelu, ali da je svjestan i komunikativan.
(Klix.ba)


Kako zaustaviti zloupotrebu dječijih fotografija na Internetu?

FACEBOOK PREPORUKE