CJB Banja Luka
0

Suspendirani policajci koji su spominjani kao saradnici uhapšenih u akciji "Knez 2"

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Načelnik Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas je donio rješenja o privremenoj suspenziji dvojice policijskih službenika, čija imena su pominjana kao, navodno, saradnika uhapšenih u akciji „Knez 2“, osumnjičenih za zelenaštvo, pranje novca i iznude.

Iz CJB Banja Luka su uz navođenje inicijala policijskih službenika, G.G. i S.K., potvrdili da su oni privremeno suspendovani, na prijedlog Inspektorata za unutrašnju kontrolu MUPRS-a, jer bi svojim daljim prisustvom na poslovima i zadacima u MUPRS-a mogli ometati provođenje unutrašnjeg postupka, koji je protiv njih pokrenut zbog učinjene teže povrede radne dužnosti.

Nezvanično, privremeno su suspendovani šef krimpolicije Policijske stanice Obilićevo/Mejdan Goran Guska i inspektor Siniša Karanović.

U akciji "Knez 2“, u nedjelju su uhapšeni Branislav Smiljanić (36), zvani Ćelo, Sandro Kaurin (34), Slavko Todorović (43), osumnjičeni da su od više Banjalučana iznuđivali novac, čak i uz pomoć, navodno, krvoločnih pasa i strujnih udara.

Njima je sud odredio jednomjesečni pritvor.

Tada policija nije uspjela pronaći sudskog policajca Dragu Đenića, koji se danas sam javio u Okružno tužilaštvo Banja Luka te je i za njega tužilac zatražio pritvor.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Stanislav Čađo, u izjavi novinarima nakon sastanka s rukovodstvom Centra javne bezbjednosti Bijeljina, rekao je da se za suspendirane policijske službenike prvo mora utvrditi njihova odgovornost, a potom će uslijediti sve što je zakonom i pravilima propisano.

Dodao je da borba protiv organiziranog kriminala nije kompletna, ako odgovornost ne snose i oni koji svojim lošim ponašanjem narušavaju ugled policije.