Jedan vatrogasac povrijeđen
0

Šumski požar u Goraždu, poginuo pomoćnik načelnika

Sarajevo-x.com
Foto: Gorazdeonline.com
Foto: Gorazdeonline.com
U Goraždu se oko 14 sati dogodila velika tragedija. U požaru koji je izbio u naselju Glamoč, smrtno je stradao pomoćnik načelnika Općine Goražde za poslove civilne zaštite, Meho Hubjer.

Jedan vatrogasac je zbog gušenja dimom zadržan u bolnici a nakon što mu je pružena potrebna pomoć upućen je na kućno liječenje. Uzroci požara još uvijek su nepoznati i uviđaj će pokazati šta se zapravo dogodilo u Glamoču.

Sumnja se da je požar izazvan nesavjesnim ponašanjem građana prilikom čišćenja njihovih dvorišta. Meho Hubjer apelovao na građane Goražda da vode računa prilikom čišćenja i paljenja vatre na imanjima posebno onima koja su u blizini šume. Na žalost bio je to posljednji apel pomoćnika načelnika za civilnu zaštitu koji je oko 14 sati preminuo od posljedica opekotina i gušenja dimom dok je sa vatrogascima hrabro pokušavao ugasiti vatru. Preminuo je na rukama vatrogasca Duška Vasovića.

U požaru je lakše povrijedjen i vatrogasac Ševkija Korda. Njegovo zdravstveno stanje je zadovoljavajuće potvrdili su u kantonalnoj bolnici u Goraždu, javlja portal Gorazdeonline.com.