Crna hronika
1

Stravična nesreća u Hadžićima: Jedno dijete poginulo, četvero ranjenih

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba (Foto: N. G./Klix.ba)
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Stravična nesreća dogodila se nedjelju u kasnim poslijepodnevnim satima u naselju Žunovnica u općini Hadžići. U eksploziji je poginulo jedno dijete, a četvero njih je povrijeđeno.

Portparol Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo Irfan Nefić je za Klix.ba potvrdio ovu informaciju, ali nije mogao govoriti o detaljima i o tome kako je došlo do eksplozije.

"Jedno dijete je smrtno stradalo, a više njih je povrijeđeno. Za sada mogu samo to reći", kazao nam je Nefić.

Prema nezvaničnim informacijama djeca su se najvjerovatnije igrala u naselju kada su pronašla NUS (neeksplodirano ubojno sredstvo), nakon čega su ga aktivirala.

Policija Kantona Sarajevo je obavila uviđaj, a više informacija će biti poznato u ponedjeljak ujutro.

Četiri povrijeđena dječaka su smještena u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu i imaju teške povrede.

"Dječaci su rođeni 2001. i 1999. godine. Jedan ima intercerebralno krvarenje i bit će smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za neurohirurgiju gdje će mu se pratiti stanje, drugi ima frakturu zida očne orbite i smješten je na Kliniku za očne bolesti. Treći dječak ima povrede abdomena i sada je u operacionoj sali. Dječak koji je rođen 1999. godine ima povredu mekih tkiva nadlaktice i ramena i smješten je na Kliniku za ortopediju i traumatologiju", kazala je portparolka KCUS-a Biljana Jandrić za Klix.ba u nedjelju navečer.