Izvršeni i pretresi
54

Specijalci u Tuzli uhapsili muškarca zbog 15 teških krađa, u toku potraga za saučesnikom

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Muškarac inicijala S. A. uhapšen je u akciji tuzlanske policije koja ga sumnjiči za počinjenje 15 teških krađa. Prilikom pretresa kod njega su pronađeni ukradeni predmeti, a on je sproveden na dalju obradu.

Poduzimajući višemjesečne planske, operativno-taktičke mjere i radnje na prevenciji, suzbijanju i rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, počinjenih u ranijem periodu, službenici Uprave policije MUP-a TK su operativnim radom na terenu identifikovali izvršioce više krivičnih djela teška krađa, počinjenih nad porodičnim kućama na području Tuzle i Srebrenika.

"S tim u vezi, danas su službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su, u saradnji sa Policijskom stanicom Srebrenik i Jedinicom policije za specijalnu podršku, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli izvršili pretrese na tri lokacije na području Tuzle. Tom prilikom su kod S.A., rođen 1967. godine iz Tuzle pronađeni predmeti koji potječu iz spomenutih krivičnih djela", naveli su iz kantonalne policije.

Kako su istaknuli, pronađeni su novac, zlatni nakit, odjevni predmeti i mobilni telefoni. Za drugom osobom, koja se također sumnjiči za počinjenje navedenih krivičnih djela, je na osnovu naredbe Kantonalnog tužilaštva, raspisana operativna potraga.

Nakon izvrešnih pretresa, policijski službenici OKP PU Tuzla su uhapsili S.A., koji će nakon kriminalističke obrade danas, uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio ukupno 15 krivičnih djela teška krađa, od kojih sedam na području Tuzle i osam na području Srebrenika.