Crna hronika
6

Slučaj "Memić": Ljubo i Bekrija Seferović se izjasnili da nisu krivi

Klix.ba
Ljubo Seferović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ljubo Seferović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ljubo i Bekrija Seferović izjasnili su se da nisu krivi ni po jednoj tački optužnice u vezi sa slučajem Dženan Memić, potvrđeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Podsjećamo, Ljubo Seferović optužen je za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog prometa i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, a Bekrija Seferović optužen je za krivično djelo sprečavanja dokazivanja.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Ljube i Bekrije Seferovića sredinom augusta, čime je okončana istraga u predmetu "Memić".

Također, nakon saslušanja obavljenog u junu Ljubo Seferović je priznao izvršenje krivičnog djela na štetu Dženana Memića i Alise Mutap.

Nakon što je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu, a nakon žalbe advokata Omara Mehmedbašića, 23. juna ukinulo pritvor Ljubi Seferoviću, Vasviji Sejdović i Bekriji Seferoviću, pripadnici MUP-a KS po nalogu Tužilaštva KS ponovo su uhapsili Ljubu Seferovića i Bekriju Seferovića.

Tada je promijenjen osnov po kojem su Ljubo i Bekrija Seferović uhapšeni, odnosno da ih se više ne sumnjiči za djelo ubistva Dženana Memića.