Brčko distrikt
0

Slovenac slagao da mu je ukraden Passat

SRNA
Brčko
Brčko
Policija Brčko distrikta uhapsila je slovenačkog državljanina sa inicijalima B. P. (50) zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo lažnog prijavljivanja, nakon što je prijavio da mu je tokom vikenda u Brčkom ukraden automobil marke Passat, potvrđeno je danas u lokalnoj policiji.

Zamjenik šefa Jedinice kriminalističke policije Mustafa Aleta rekao je da je B. P. u izjavi datoj policijskim službenicima naveo da je u Brčko stigao iz Srbije, te da je odsjeo u hotelu "Jelena" u centru grada, a da je automobil parkirao u jednoj ulici nedaleko od mjesta prenoćišta, odakle mu je nestao tokom noći.

"Tokom istražnih radnji utvrđeno je, što je osumnjičeni kasnije i priznao, da je riječ o lažnoj prijavi otuđenja putničkog motornog vozila, od strane prijavitelja B. P. iz Ptuja u Sloveniji", precizirao je Aleta.

Prema njegovim riječima, riječ je licu koje iza sebe ima više učinjenih krivičnih djela imovinske prirode, što je potvrđeno u policijskoj stanici u Ptuju.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o Borisu Pešiću, koji je danas predat uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu u brčansko Tužilaštvo na dalje krivično - pravno procesuiranje.

VW-ov automobil Passat CC, proizvoden 2008. godine, koga vlasnik procjenjuje na 40.000 eura, iznajmljen je u jednom zagrebačkom rent-a-caru, a najvjerovatnije da je prodat u Beogradu. 

Aleta je rekao da je ovo prvo lažno prijavljivanje otuđenja putničkog vozila u Brčkom ove godine, dok ih je prošle godine bilo tri, a pretprošle dva. Brčanska policija je 2008. otkrila četiri takva slučaja.