BiH
0

Školski drugovi, porodica i prijatelji tuguju za Denisom M.

Sarajevo-x.com
Foto: FTV
Foto: FTV
Tragična smrt 17-godišnjeg Denisa Mrnjavca koji je na brutalan način prije tri dana ubijen, obavila je tugom i gorčinom njegovu porodicu, prijatelje, cijelu državu, a njegovi školski drugovi iz drugog C razreda Gimnazije pri KŠC, shrvani bolom, jučer su se opraštali od svog prijatelja.

Tragična smrt sedamnaestogodišnjeg Denisa Mrnjavca potresla je cijelu BiH, a njegovoj porodici i prijateljima ostavila doživotnu bol i tugu.

Denisovi školski drugovi i profesori jučer su se opraštali od svog prijatelja i pokušali da podijele bol i tugu koja ih je obuzela nakon saznanja o njegovom brutalnom ubistvu i činjenice da je ubica maloljetnik i Denisov vršnjak.

Sudija za prethodni postupak Kantonalnog suda u Sarajevu Vladimir Špoljarić odredio je jednomjesečni pritvor Ademiru Leloviću (18) i Berinu Taliću (19) iz Sarajeva koji se sumnjiče da su učestvovali u premlaćivanju i ubijanju sedamnaestogodišnjeg Denisa.

Lelović i Talić su zajedno sa Nerminom Sikirićem (17), u utorak oko 19 sati, u tramvaju pretukli, a potom nožem zadali smrtonosnu povredu Denisu Mrnjavcu. Sikirić je predat sudiji za maloljetnike Općinskog suda u Sarajevu, a dokazi koje su prikupili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo pokazuju da je maloljetni Sikirić nožem ubo Mrnjavca. Leloviću, Taliću i Sikiriću stavlja se na teret krivično djelo ubistva.

U Katoličkom školskom centru jučer su časovi bili skraćeni, a danas je dan žalosti. Denis Mrnjavac bit će sahranjen danas u 16 sati u Lepenici.