Sjekač iz Novog Pazara
0

Sead Šećerović negirao napad na Ratku Kos

Sarajevo-x.com
Privođenje Šećerovića (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Privođenje Šećerovića (Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com)
Manijak koji je sijao strah među građanima Sarajeva zbog napada nožem na Miltiadesa Bećirbegovića, negirao je napad na Ratku Kos koji se desio 16.09.2009. godine u sarajevskom naselju Dobrinja, potvrđeno nam je iz MUP-a KS.

"On je negirao napad na Ratku Kos. Rekao je da mu je to nepoznato. Policija će obaviti vještaćenje kojim će se utvrditi eventulna povezanost Šećerovića sa napadom na Kosovu. Nije nam poznato kada će biti poznati rezultati vještačenja s obzirom da se radi o predmetima biološke naravi", rekao je za naš portal Irfan Nefić, portparol MUP-a KS.

Šećerović je u srijedu predat u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva. Osumnjičenog je ispitala tužiteljica Nina Elazar koja će u toku dana predložiti jednomjesečni pritvor za Šećerovića.

Podsjećamo da je osumnjičeni Šećerović uhapšen u utorak, u 23:10 sati, u kafiću Valentinovo nakon što su ga prepoznali vlasnik i njegov prijatelj koji su ga zadržali u ugostiteljskom objektu do dolaska policije.

Povrijeđeni Miltiades Bećirbegović je stabilan i prebačen je na Kliniku za grudnu hirurgiju, dok bi Ratka Kos u toku dana trebala biti prebačena na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju. Njeno stanje je također stabilno, rekla je Biljana Jandrić, portparol KCUS-a.