Crna hronika
4

Sarajevo: Uhapšen provalnik u prostorije plesnog i taekwondo kluba

Klix.ba
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo rasvijetlili su krađu koja je u noći sa subote na nedjelju počinjena u prostorijama Takewondo kluba Novi Grad i Plesnog kluba Astoria, u ulici Želimira Vidovića Kelija, općina Novi Grad.

Policija je o ovom događaju obaviještena u nedjelju, te je uviđajem konstatovano da je krađa mogla biti počinjena u periodu od 20 sati u subotu do 11:30 u nedjelju.

Kradljivac je iz Taekwondo kluba odnio: aparat za Ness kafu, aparat za espresso kafu, paket espresso kafe 3.200 grama, paket Ness kafe 500 grama, 12 paketa raznih čokoladica, bušilicu, brusilicu, cirkular, ubodnu pilu, luk i dvanaest komada grafitnih strelica, električnu vagu, te metalnu kasu sa određenom sumom novca.

Iz prostorija Plesnog kluba Astoria odnio je: 2 DVD playera, profesionalnu miksetu, 2 zvučnika za miksetu, 2 stalka za zvučnike, 4 zvučnika za DVD player i jedno pojačalo, saopćeno je iz MUP-a KS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policijski službenici su došli do saznanja da bi se u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela mogao dovesti R. I. (1984) iz Sarajeva. Policija je potom pretresla kuću koji osumnjičeni koristi u ulici Rasima Turkušića, općina Novi Grad, gdje je pronašla veći broj ukradenih predmeta.

On je lišen slobode zbog sumnje da je počinio tešku krađu te predat u Odsjek za zadržavanje MUP-a KS.