Crna hronika
134

Sarajevo: U tuči više osoba zboden mladić, ljekari mu se bore za život

Piše: N. J.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Jedna osoba je zadobila teške povrede opasne po život u tuči u kojoj je učestvovalo više osoba, potvrđeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, više nepoznatih osoba je sinoć oko 23 sata u Brčanskoj ulici, općina Novi Grad, napalo maloljetnog H. A. (1997), te 22-godišnjeg H. A., obojica iz Sarajeva.

H. A. (1992) je u ovoj tuči zadobio povrede opasne po život nanesene ubodom noža. On je prevezen u bolnicu Koševo, gdje je zadržan na daljnjem liječenju.

Nedugo nakon tuče, jutros oko 4:30 sati, u Humskoj ulici policija je pronašla i privela osobe koje se dovode u vezu sa ovim krivičnim djelom i to: A. A. (1996) i O. H. (1995) iz Sarajeva, te državljanina Srbije K. M. (1995), privremeno nastanjenog u Sarajevu.

Pri pretresu policajci su kod A. A. pronašli nož. Policija radi na rasvjetljavanju ovog slučaja, a obaviješten je i dežurni kantonalni tužilac u Sarajevu.

U bolnici Koševo je za Klix.ba potvrđeno da je povrijeđeni mladić zadobio više ubodnih rana, te je smješten na Klinici za torakalnu hirurgiju.