Jučer popodne
159

Sarajevo: Putnica u autobusu zadobila teške tjelesne povrede zbog naglog kočenja vozača

S. Š.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jučer je u poslijepodnevnim satima u Sarajevu došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je vozač autobusa naglo zakočio, a jedna od putnica zadobila teške tjelesne povrede.

Naime, jučer oko16:45 sati u ulici Maršala Tita, dogodila se saobraćajna nezgoda. Tom prilikom, usljed naglog kočenja autobusa marke "MAN", kojim je upravljao vozač E.S., rođen 1984.godine, došlo je do pada u autobusu putnice A.M., rođena 1975.godine.

"U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica A.M., a ljekarsku pomoć joj je ukazao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, nakon čega je prevezena u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je na Odjeljenju ortopedije zadržana na daljem liječenju", navodi se u zvaničnom saopćenju MUP-a KS.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak saobraćajne struke.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage, pod nadzorom postupajućeg tužioca, nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.