Crna hronika
34

Sarajevo: Nihad Nizić nevjenčanu suprugu ubo nožem u stomak

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Sarajevska policija uhapsila je sinoć Nihada Nizića iz Hadžića zbog sumnje da je teško povrijedio svoju nevjenčanu suprugu E. K. tako što ju je ubo nožem u stomak.

Kako smo saznali u sarajevskoj policiji, policiju su o cijelom slučaju obavijestili uposlenici Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS nakon što se tridesetosmogodišnja E. K. (38) iz Hadžića sa ubodnom ranom u predjelu abdomena obratila za pomoć.

Navodno, par se najprije žestoko posvađao da bi Nizić posegao za nožem i ubo svoju suprugu. Ona je pomoć najprije zatražila u Hitnoj pomoći.

Nakon što joj je ukazana prva pomoć povrijeđena je prebačena u bolnicu Koševo, gdje je zadržana na intenzivnom odjelu Klinike za urologiju.

"Povrijeđena je trenutno stabilna, ali pod stalnim nadzorom ljekara jer se radi o teškim povredama", kazala nam je Muamera Šehić, glasnogovornica UKCS.

Radeći na rasvjetljavanju ovog događaja, službenici policije su pronašli i priveli Nihada Nizića iz Hadžića zbog sumnje da je nožem povrijedio E. K.

Osumnjičenom se na teret stavlja krivično djelo teške tjelesne povrede, a o svemu je obaviješten i tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.