Crna hronika
0

Razbojnici uhapšeni nakon otimanja mobitela maloljetnicima uz prijetnju nožem

Klix.ba
Privođenje razbojnika u Tužilaštvo KS (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Trojica mladića, među kojima je i jedan maloljetnik, uhapšeni su nakon što su dvojici maloljetnika u četvrtak navečer oteli telefone, u ulici X transverzala, općina Novi Grad Sarajevo.

Razbojnici su, prijeteći nožem, oteli telefone i pobjegli s mjesta događaja. Slučaj je prijavljen policiji sinoć u 21:20 sati nakon čega je počela potraga za njima. Nedugo zatim, policajci su u ulici Olimpijska pronašli i uhapsili D.A. (rođen 1995. godine), T.K. (rođen 1994. godine) i maloljetnog M.F. (rođen 1996. godine) zbog sumnje da su počinili krivično djelo razbojništva. Kako saznajemo, među uhapšenima su Adi D. i Kerim T.

Oni su tokom ispitivanja u potpunosti priznali izvršenje krivičnog djela. Razbojnici su izjavili da su ukradene telefone predali S.E., koji je također uhapšen. Saznajemo da je ukradene telefone kupio Eli S.

Policajci su pronašli i telefone, koji su vraćeni vlasnicima. U ulici Olimpijska je pronađen i nož koji su osumnjičeni koristili tokom razbojništva.

Nakon završene kriminalističke obrade, navedena lica su uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima predati na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.