Crna hronika
1.1k

Ratni vojni invalid se zapalio u Cazinu

Piše: A. B.
(Foto: Klix.ba)
U Cazinu se danas ispred Općine, na očigled sugrađana, zapalio ratni vojni invalid Senad Begić. Zadobio je povrede ruku i nogu, nakon čega je hitno prevezen u bolnicu i nije životno ugrožen.

Kako je za portal Klix.ba potvrdio Ale Šiljdedić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, radi se o nekadašnjem pripadniku Armije Republike Bosne i Hercegovine Senadu Begiću, ratnom vojnom invalidu.

"Radi se o Senadu Begiću (1960.) koji je prije četiri dana na Trgu Alije Izetbegovića u Cazinu postavio šator i od tada štrajkuje glađu", kazao je Šiljdedić.

Senad Begić je kazao da je na Trg došao prije četiri dana, a da do danas nije dobio nikakvu pomoć.

"Ne tražim mnogo, samo svoja prava. Najavio sam štrajk glađu, a do danas mi se niko nije obratio, čak ni gradonačelnik“, kazao je Begić.

Kako saznajemo, on je prethodno obećao da će se danas u 13 sati zapaliti u centru Cazina, a sve zbog sudske odluke o dijelu zemljišta u pravnoj borbi s bratom koju čeka 16 godina.

Kako je kazao, na spornom dijelu zemljišta počela je gradnja, s čime se on ne slaže te je poduzeo posljednji korak, štrajk glađu, kako bi i na taj način pokušao ostvariti svoja prava. Jučer je intervenirala i ekipa Hitne pomoći, koja je Begiću ukazala potrebnu zdravstvenu pomoć.

Današnji video u kojem se pokušao zapaliti možete pogledati na ovom linku. Upozoravamo vas da je riječ o uznemirujućem sadržaju.