MUP RS
0

Rad na predmetu "Elez" nije gotov

SRNA
Hapšenjima članova kriminalne grupe Darka Eleza nije okončan rad na predmetima koji odnose na ovaj slučaj i on ne zavisi samo od policije nego i od tužilaštava i drugih institucija, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo.

On je istakao da je svaka pojedinačna aktivnost u toj akciji završena veoma uspješno, ali nije želio da otkrije kojom dinamikom i na koji način će se odvijati dalji rad na predmetima u slučaju koji se odnosi na ovu kriminalnu grupu.

"To ne zavisi samo od policije, već i od tužilaštava i nekih drugih institucija sa kojima je policija RS u posljednjim akcijama u vezi sa ovim slučajem imala veoma dobru i korektnu saradnju", rekao je Čađo novinarima poslije sastanka sa predsjednikom Sindikata radnika unutrašnjih poslova RS Duškom Jandrićem.

Čađo je naglasio da ga posebno raduje činjenica da je policija RS iskazala izuzetno visok stepen profesionalnosti i spremnosti da organizuje, pripremi i sprovede takvu vrstu akcije.

U Beogradu je 1. septembra uhapšeno osam lica, među kojima i Darko Elez koji se sumnjiči da je vođa kriminalne grupe koja je od 2006. godine pripremala i vršila najteža krivična djela na teritoriji zapadnog Balkana. 

U istoj akciji u BiH je uhapšeno 20-ak lica, od kojih većina na prostoru Istočnog Sarajeva, među kojima i Vladan Parađina na Palama koji se dovodi u vezu sa trgovinom droge, te radnik Agencije za istrage i zaštitu BiH Bojan Cvijan.

Mediji su objavili da su na području Sarajevskog kantona istovremeno uhapšena četiri lica, od kojih je jedan imao privatnu paravojnu jedinicu.
Riječ je o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja je pripremala i vršila najveća kriminalna djela na zapadnom Balkanu - ubistva, iznude, ucjene, razbojništva, krijumčarenja, trgovinu narkoticima, oružjem, eksplozivnim napravama i motornim vozilima i pranje novca.