Sarajevo
0

Pucnjave u Starom Gradu i Novom Sarajevu

Piše: A. Kovač
Pripadnici MUP-a KS obaviješteni su da su nepoznate osobe sinoć oko 20.35 sati u naselju Popov gaj, općina Stari Grad Sarajevo, pucale iz vatrenog oružja. Pet minuta kasnije nepoznate osobe pucale su i u ulici Mahmutovac.

U pucnjavi nije bilo povrijeđenih osoba, a radeći na rasvjetljavanju ovog događaja policija je zaustavila i kontrolisala automobil “Opel Astra”, registarskih oznaka E09-O-466 u kojem su se nalazili 39-godišnji Refik Čolak, rođen u Priboju, 31-godišnji Almir Đipa i 41-godišnji Nedžad Rovčanin, rođeni u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Pretresom automobila policija je pronašla automatsku pušku bez kundaka, sa okvirom bez municije, a alkotestiranjem utvrđeno je da Čolak, Đipa i Rovčanin imaju alkohola u organizmu. Zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija uhapšeni su i predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Međutim, ovo nije bila i jedina pucjava koja se jučer dogodila u Sarajevu. Naime, oko 15.45 sati u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, nepoznata osoba je pucala na Dž.N. iz Sarajeva. Ni u ovoj pucnjavi, srećom, niko nije povrijeđen, a nakon što je pucao, počinalac ovog krivičnog djela je pobjegao s mjesta događaja. Policija radi na identifikaciji i pronalaženju osobe koja je pucala na Dž.N.