MUP HNK
17

Prozor-Rama: Sedam osoba uhapšeno zbog droge i oružja, među njima i zaštitari

G. Š.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
Pripadnici sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona nakon racije u Općini Prozor-Rama po nalogu Općinskog suda Konjic su pronašli veće količine droge i oružja te uhapsili sedam osoba.

Kako navode iz MUP-a HNK, na temelju naredbe Općinskog suda Konjic su 15. aprila, u vremenu od 00:35 do 01:30 sati, policijski službenici PU Konjic, PS Prozor-Rama, PS Jablanica, Sektora kriminalističke policije MUP-a HNK, PU Mostar i tri tima JOP-a, sa službenim psima tragačima izvršili su pretres jednog UO objekta u Prozor-Rami, porodične kuće, te više putničkih motornih vozila koje su koristili osumnjičeni, a sve u cilju suzbijanja trgovine i upotrebe opojnih droga i neovlašteno posjedovanje vatrenog oružja.

Tokom službenih radnji policijski službenici su uhapsili sedam osoba, te pronašli i izuzeli veću količinu marihuane, kokaina, preciznu vagu, vatreno oružje pištolj, teleskopske palice, elektro šoker i "CS GAS" sprej za omamljivanje.

Nakon provedene kriminalističke istrage, kako navode, utvrđeno je da se osobe inicijala R. I. (23), J. B. (28), L. L. (25), B. B. (25), svi iz Prozor-Rame sumnjiče da su počinili krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Isto tako za osobu inicijala A. C. (23) postoji osnovana sumnja da je počinila krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

"Osoba inicijala I. M. (36) iz Širokog Brijega, koji je zaštitar u predmetnom ugostiteljskom objektu sumnjiči se da je počinio krivično djelo neovlaštena nabavka, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje, osoba inicijala N. M. (26) iz Mostara i J. G. (35) iz Širokog Brijega, također zaštitari sumnjiče se da su počinili prekršaj iz Zakona o oružju i municiji HNK", naveli su iz MUP-a HNK.

Protiv osumnjičenih će, kako navode, PU Konjic podnijeti Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Mostaru.